Telefon: 070-611 99 17 | E-post: kontakt@cykelimport.com

Frågor och svar

Frågor och svar kring vår elcykel

Här samlar vi vanliga frågor och svar kring våra elcyklar. Har du fler frågor? Tveka inte att höra av dig! Ring oss på telefon 070-611 99 17. Om vi inte har öppet kan du alltid fylla i intresseanmälan till vänster, så återkommer en medarbetare inom kort.

Underhåll?

Vår elcykel håller högsta kvalitet, men som vilken cykel som helst behöver vajrar, tramplager och dylikt justeras efter en tids användning. Den typen av åtgärder kan oftast din lokala cykelhandlare hjälpa dig med . Om något oförutsett skulle inträffa och reservdelar behövs levererar vi på ett par dagar från vårt lager i Tranås.

Hur långt kan man åka på en laddning?

Naturligtvis beroende av backe upp och backe ner, samt vägunderlag, vindförhållanden och vikt samt om man vill trampa mer eller mindre. – Med minimal ansträngning räcker batteriet lätt för 4 mil, vilket är betydligt mer än man normalt har behov av mellan laddningarna.

Hur ofta behöver man ladda batteriet?

Du laddar när indikatorlampan indikerar att det finns ett behov. Du behöver inte alls vänta på att batteriet förbrukas utan ladda när du har tillfälle och indikatorlampan visar att en del av batteriet har förbrukats. Ett tomt batteri laddas på 5 timmar och det finns ingen risk att du överladdar batteriet. Använd alltid det laddningsaggregat som följer med cykeln. Om du inte använt cykeln på en vecka bör du ändå ladda batteriet för att undvika att det tappar kapacitet.

Har cykeln testats?

Den har testats under flera månader och den har även förvarats utomhus i stor utsträckning. Resultaten har varit utmärkta ur alla synpunkter och cykeln har exempelvis inte alls drabbats av några rostangrepp.

Måste man ha trafikförsäkring?

Förutsatt att cykeln inte förändras så att den kan drivas helt utan att man trampar gäller samma regler som för en vanlig cykel utan motor. Alltså behövs ingen trafikförsäkring och man måste inte heller ha hjälm, även om vi starkt rekommenderar åtminstone en bra cykelhjälm för att minska olycksrisken. För stöldförsäkring gäller samma regler som för exempelvis en vanlig cykel.

Måste man ha hjälm?

Nej, det måste man inte då samma regler gäller som för en vanlig cykel, men vi rekommenderar starkt åtminstone en bra cykelhjälm för att minska olycksrisken. Dock gäller för minderåriga, att alla barn och ungdomar under 15 år ska använda hjälm när de cyklar eller blir skjutsade på cykel. Så säger lagen som trädde i kraft den 1 januari 2005. Cykelhjälm eller annan hjälm med jämförbara skyddsegenskaper kan användas.

Hur klarar man service?

Servicebehovet är det samma som för en vanlig cykel och kan alltså utföras av en cykelverkstad eller av dig själv. Motor och batteri är underhållsfria. Om elfel skulle uppstå kan vi rekommendera att ta kontakt med en duktig reparatör på exempelvis en bilverkstad, en mopedverkstad eller bensinmack. Om du behöver rådgivning kontakta oss som leverantör och behövs reservdelar står vi givetvis till tjänst med vårt reservdelslager.

Hur länge håller batteriet?

Ett litiumbatteri som detta håller minst 500 uppladdningar och om du räknar med att varje uppladdning räcker 4 mil, så är du nog ganska väl rustad. Om du anser, att du behöver ett nytt batteri eller ett extra batteri hemma eller på jobbet, så finns detta att köpa som tillbehör.

Finns det reservdelar?

Ja, de viktigaste reservdelarna finns i vårt lager och i annat fall kan de beställas från fabrik. Behovet av reservdelar är litet, men trots allt händer det ju att cykeln skadas på ett eller annat sätt.

Är produkten rostskyddad?

Samtliga ingående detaljer är av mycket hög kvalitet och omfattande tester har inte visat några korrosionsproblem som är större än på någon högkvalitativ produkt på cykelmarknaden.

Finns det fler färger på elcykeln?

För att minimera lagerkostnader och kunna hålla bästa möjliga pris till kund på denna kvalitetsprodukt har vi valt att endast erbjuda en färg.

Får man skjutsa på cykeln?

Här gäller samma regler som på en vanlig cykel. Vi rekommenderar att använda en bra barnsadel om du vill skjutsa mindre barn.

Vilket ansvar tar ni för om cykeln manipuleras så att den kan framföras utan att man trampar?

Om detta sker är det helt utanför vår kontroll och inget som vi kan ta något som helst ansvar för.

För att cykeln skall få framföras utan andra lagkrav än de som ställs på en vanlig cykel och möta bestämmelserna för en cykel får motorn endast förstärka kraften från tramporna och får inte ge krafttillskott vid hastigheter över 25 km/tim.

Det verkar vara så att en del av våra kunder manipulerar cykeln genom att ta bort spärren för gashandtaget och kör cykeln som en moped utan att trafikförsäkra den, vilket är ett lagkrav. Lagstiftningen kräver också att föraren fyllt 15 år och bär godkänd mopedhjälm.

Vill du provköra vår elcykel?

Fyll i din stad och din e-postadress nedan så mailar vi ut närmaste provkörningsställe.

Beställ

Via det här formuläret kan du beställa våra elcyklar och tillbehör (det går även bra att beställa över telefon eller e-post). Vi fakturerar 15 dagar netto om inte annat överenskommet.

Intresseanmälan

Vill du veta mer? Fyll i vår intresseanmälan så återkommer en medarbetare inom kort.

Feedback

Har du tips och idéer om hur vi kan förbättra vår webbplats, vår service eller våra produkter? Eller kanske en klok synpunkt?

Berätta gärna för oss! Riktigt bra tips, idéer och synpunkter belönas!

Skicka ett mail till kontakt@cykelimport.com eller fyll i vårt kontaktformulär ovan.

Vill du bli återförsäljare?

Att bli återförsäljare av våra produkter är enkelt. Du står för försäljningen vi sköter resten!

Kontakta oss så berättar vi mer!

Kontaktuppgifter

Tveka aldrig att höra av dig om du har frågor!

Telefon: 070-611 99 17
E-post: kontakt@cykelimport.com

Öppettider: 08.00 - 17.00
Lunchstängt 12.00 - 13.00

Cykelimport™, Norra Storgatan 110, 573 34 Tranås, SWEDEN | Telefon: 070-611 99 17 | E-post: kontakt@cykelimport.com
Plusgiro: 519972-4, Bankgiro 430-2261
Cykelimport och Envimove är varumärken i SANDEV AB som innehar F-skattsedel, Reg/VAT SE556784-3122