Telefon: 070-611 99 17 | E-post: kontakt@cykelimport.com

Envimove Extra – ny stor och bekväm elcykel med extra låg ram, som gör det mycket lätt att kliva på och av.

Vill Du helt enkelt ha en riktigt bekväm cykel som ibland kan göra jobbet åt dig, när motvind och uppförsbackar blir för tunga? Lider du av ryggont eller stelhet? Dras du med en gammal idrottsskada? Har du något annat som begränsar din rörlighet? Den här modellen med sitt låga "insteg" kliver du på och av utan ansträngande benlyft.

Vår ergonomiska elcykel ger dig det bästa av två världar

Envimove Extra har elcykelns alla fördelar – plus den låga ramen som en extra bonus. Insteget är endast 20 cm från marken, jämfört med 40 cm på vanliga damcyklar.

Bråttom eller tid för motion? Envimove hjälper dig i alla lägen. Välj enkelt om du vill trampa själv eller få hjälp av elmotorn. Trampar du själv har du mekaniska växlar som på en vanlig cykel och om du vill ha hjälp av elmotorn har du dessutom 5 elektriska växlar som hjälper dig.

Med Envimove slipper du höga bensinkostnader – du färdas tyst och den superlåga elförbrukningen motsvarar bara cirka 50 öre/mil. Den batteridrivna motorn har reglerbar hastighet med maxfart 25 km/timme. Om du väljer den treväxlade modellen har du vanlig fotbroms bak och handbroms fram. Om du väljer den 6-växlade modellen har du handbroms både fram och brak. Självklart ingår från början all belysning och de reflexer som krävs i trafiken.

Envimove Extra – en lättanvänd och säker kvalitetscykel för alla tillfällen.

Fakta om Envimove elcykel med låg ram

Säkerhet

Tekniska detaljer

Vill du beställa?

Välkommen att kontakta oss över telefon eller fyll i vårt kontaktformulär du finner längst upp till vänster på sidan.

Kontaktuppgifter:

Cykelimport™
Norra Storgatan 110
573 34 Tranås
SWEDEN

Telefon: 070-611 99 17
E-post: kontakt@cykelimport.com

Öppettider: 08.00 – 17.00
Lunchstängt 12.00 – 13.00

Cykelimport™ är ett varumärke som ingår i SANDEV AB med moms reg. nr. 556784-3122

Sugen på att provköra?

Kontakta oss för att arrangera provkörning alternativt i Tranås eller hos någon av våra återförsäljare. Alternativt kan du bara titta på cykeln i våra showroom.

Fyll i vår intresseanmälan till vänster eller ring. Vi finns i Tranås och om vi får lite tid på oss ordnar vi ett möte nära dig.

Frågor och svar

Hur långt kan man komma på en laddning?

Elåtgången beror förstås på vägunderlag, backe upp/backe ner, vindförhållanden och vikt. Normalt räcker ett laddat batteri lätt för 3-4 mil och den är ju också bekväm att cykla med på vanligt sätt.

Vad blir energikostnaden för att använda elcykeln?

Cykeln är energisnål och kostnaden blir inte högre än cirka 50 öre/mil.

Hur ofta behöver man ladda batteriet?

Det beror förstås på hur mycket du använder motorn. Batteriindikatorn visar behovet. Och du behöver inte vänta på att batteriet laddas ur utan kan ladda när helst en del av laddningen förbrukats – det finns ingen risk att du överladdar batteriet. Ett tomt batteri laddas på 6 timmar.

Hur länge håller batteriet?

Vårt litiumbatteri håller för minst 500 uppladdningar. Och eftersom det fulladdade batteriet räcker till cirka 4 mil, så är du väl rustad. Nytt batteri, eller ett extra att ha hemma eller på jobbet, kan du köpa som tillbehör.

Kan jag också använda cykeln utan batteriet så att jag får mer motion?

Javisst kan du det. Vår elcykel har alla funktioner som normala cyklar har. Den är lätt och bekväm att använda och driftsäker. Du har både både fot- och handbroms på den 3-växlade modellen.

Hur många växlar har cykeln?

Den har 5 elektriska och 3 eller 6 mekaniska, som du kan kombinera för att nå den prestanda du önskar.

Kan jag se cykeln någonstans och kanske provköra? Kontakta oss för att arrangera provkörning alternativt i Tranås eller hos någon av våra återförsäljare. Alternativt kan du bara titta på cykeln i våra showroom. Fyll i vår intresseanmälan eller ring.

Hur får jag hem cykeln?

Beställer du den direkt via oss, skickar vi den som fraktgods med biltransport. Det kostar ungefär 500 kr, men kan variera något beroende på var du bor.

Vad har jag för garanti på er elcykel?

Konsumentköplagen gäller så du har 2 års garanti mot fabrikationsfel.

Finns cykeln i fler färger?

Nej, vi har valt bara en färg för att minimera lagerkostnader och kunna erbjuda bästa möjliga pris till kund.

Finns det reservdelar?

Vår erfarenhet visar att reservdelar sällan behövs. Men vi har reservdelar i vårt lager så att du enkelt kan beställa från oss.

Underhåll?

Våra elcyklar håller högsta kvalitet, men som vilken cykel som helst kan vajrar, tramplager och dylikt behöva justeras efter en tid. Din lokala cykelreparatör kan hjälpa dig med det. Skulle något oförutsett inträffa så att du behöver reservdelar, levererar vi dem på ett par dagar från vårt lager i Tranås.

Hur klarar man service?

Inga konstigheter. Cykeln har samma servicebehov som vanliga cyklar. Vänd dig till en cykelverkstad eller serva själv. Motor och batteri är underhållsfria. Om elfel skulle uppstå rekommenderar vi dig att kontakta en duktig reparatör på exempelvis en bil- eller mopedverkstad eller bensinmack. Och behöver du reservdelar står vi till tjänst via vårt reservdelslager. Vill du ha råd, kontakta oss.

Behöver jag trafikförsäkring?

Nej det behöver du inte så länge cykeln inte manipuleras så att den kan drivas helt utan att man trampar. För stöldförsäkring gäller också samma regler som för vanlig cykel.

Måste man ha hjälm?

Nej, som vuxen måste man inte. Men vi rekommenderar starkt en bra cykelhjälm för att minska olycksrisken. Sedan 1 januari 2005 måste dock barn och ungdomar under 15 år använda hjälm när de cyklar eller blir skjutsade på cykel.

Får man skjutsa på cykeln?

Ja, här gäller samma regler som för vanlig cykel. Vi rekommenderar att du använder en bra barnsadel om du vill skjutsa mindre barn.

Vilket ansvar tar ni om cykeln manipuleras så att den kan användas helt utan att man trampar?

Detta ligger helt utanför vår kontroll och vårt ansvar. För att cykeln ska få framföras enligt samma regler som gäller för vanlig cykel får motorn endast förstärka kraften från tramporna och hastigheten får inte överskrida 25 km/tim.

Det händer att kunder manipulerar sin elcykeln och kör cykeln som moped utan att trafikförsäkra den, vilket är ett lagkrav. Enligt lagen ska föraren av moped ha fyllt 15 år och bära godkänd mopedhjälm. För en vanlig elcykel gäller samma lagkrav som för en normal cykel och det innebär att det inte finns någon åldersgräns, men krav på hjälm om föraren inte fyllt 15 år.

Vill du provköra vår elcykel?

Fyll i din stad och din e-postadress nedan så mailar vi ut närmaste provkörningsställe.

Beställ

Via det här formuläret kan du beställa våra elcyklar och tillbehör (det går även bra att beställa över telefon eller e-post). Vi fakturerar 15 dagar netto om inte annat överenskommet.

Intresseanmälan

Vill du veta mer? Fyll i vår intresseanmälan så återkommer en medarbetare inom kort.

Feedback

Har du tips och idéer om hur vi kan förbättra vår webbplats, vår service eller våra produkter? Eller kanske en klok synpunkt?

Berätta gärna för oss! Riktigt bra tips, idéer och synpunkter belönas!

Skicka ett mail till kontakt@cykelimport.com eller fyll i vårt kontaktformulär ovan.

Vill du bli återförsäljare?

Att bli återförsäljare av våra produkter är enkelt. Du står för försäljningen vi sköter resten!

Kontakta oss så berättar vi mer!

Kontaktuppgifter

Tveka aldrig att höra av dig om du har frågor!

Telefon: 070-611 99 17
E-post: kontakt@cykelimport.com

Öppettider: 08.00 - 17.00
Lunchstängt 12.00 - 13.00

Cykelimport™, Norra Storgatan 110, 573 34 Tranås, SWEDEN | Telefon: 070-611 99 17 | E-post: kontakt@cykelimport.com
Plusgiro: 519972-4, Bankgiro 430-2261
Cykelimport och Envimove är varumärken i SANDEV AB som innehar F-skattsedel, Reg/VAT SE556784-3122